21 Mart 2013 Perşembe

Radyo Dinle Radyoyo internetin müziği, sesi, temposu

Radyoyo yeni yayın akışıyla dinleyicileriyle buluşuyor. Her tarz müzik, kaliteli söyleşi, kültür sanat, iş dünyası programları, sizi heyecanlandıracak konuklar yine Radyo Dinle Radyoyo 'da olacak.

Bu evrende bilgi, teknoloji, iş dünyası kültür sanat, eğlence, paylaşım ve yaşamın temposuna ait farklı frekansları yakaladık. Frekansınız bizimle uyuşacak! Kentin müziği, sesi ve temposuna hoşgeldiniz.

Üye olmaya gerek kalmadan radyoların yayınlarını internet üzerinden dinleyebilirsiniz. Hem programlarla hem de programcılarla ilgili detaylı bilgilere ulaşabilir, programlara internetten katılabilirsiniz. Radyoyo haber merkezince hazırlanan saat başı haberlerle, Türkiye'nin ve dünyanın gündemi radyolarınızda.

Nasıl bir yayın yapacağız?


Bir söz ve müzik radyosu olacağız. Dinleyicinin radyomuzu dinlerken, yayının düşünülerek yapıldığını, temelinde düşünce olduğunu, bilgiye dayandığını fark etmesini  harcanan çabayı, emeği hissetmesini istiyoruz. Biz üretmek ve aktarmak istiyoruz.

Odaklandığımız alanlarda toplumsal yaşamı, geleceği ilgilendiren noktaları gündeme getirecek ve gündemde tutacağız.


Vizyonumuz

Alvin Toffler, neolitik ve endüstri devrimlerini birinci ve ikinci dalga olarak görüyor; mikroprosesörün üretimiyle başlayan döneme ise insanlığın üçüncü dalgası adını veriyordu.

Kimilerinin bilgi çağı, kimilerinin modern, kimilerinin postmodern, kimilerinin tüketim çağı olarak adlandırdıkları yaşadığımız çağ, kim ne ad verirse versin, bilginin, bilişimin, bilişim teknolojilerinin belirlediği bir çağ.

İşte biz, günümüz dünyasının en önemli unsurunu, bilgiyi ve onun somutlaşmış uygulama araçlarını yani teknolojiyi irdeleyeceğiz. İşte biz, hayatı en derinden etkileyen bilişim teknolojilerinin kendisini ve onun sonuçlarını, etkilerini; kendi değişim sürecini ve toplumsal yaşamda yol açtığı değişimi inceleyeceğiz, tartışacağız. Bilginin, bilişimin ve bilişim teknolojilerinin üretildiği, oluşturulduğu yer olan Bilişim Sektörü'nün yanı sıra onun sonuçlarından en hızlı ve en etkin şekilde etkilenen alan olan "iş dünyası" ile de özel olarak ilgileneceğiz . Toplumsal yapının tamamını etkileyen hatta değiştiren "malların ve hizmetlerin üretim sürecini, üretim örgütlenmelerini", büyütecimiz altına alacağız.

Görevimiz

Radyo Dinle Radyoyo platformumuzu, ilgilendiğimiz alanlara ilişkin sanatçının, bilim adamının, akademisyenin, iş adamının, yöneticinin, uzmanın, öğrencinin, tüketicinin, herkesin düşüncelerini ve üretimlerini topluma sunmada bir platform yapacağız.

Sağlıklı bir toplumsal yaşamın geliştirilmesi ve sürdürülebilmesi için ilgilendiğimiz alanlarıı tartışmaya açarken; insanı insan yapan koşul olan "sanat", üzerine titrediğimiz etkinlik alanı olacak: Sanatı savunacağız!

Biz toplumumuzun sosyokültürel üretiminde ve gelişiminde pay sahibi olmak istiyoruz.

Biz, toplumsal yaşamın doğru yönlenmesine katkıda bulunmak istiyoruz.

Çünkü biz Adorno'nun söylediğini çok iyi biliyoruz: "Yanlış bir hayat doğru yaşanamaz!"

İlkelerimiz

Bir: Kalite kaygısını hiçbir zaman yitirmeyeceğiz.

İki: Tüm bozma çalışmalarına inat düzgün Türkçe konuşacağız.

Üç: Bilgi içeren her düşünceye, düzeyli olmak koşuluyla yer vereceğiz.

Dört: omurgasız olmayacağız; taraf olacak; tavır alacağız.

Beş: tarafımız çıkar ilişkileri karşıtı, tavrımız iyiden, güzelden, doğrudan yana olacak.

Sorumluluğumuz

Radyonun bir "bilinç endüstrisi" kurumu, kamusal bir araç olduğunu biliyor ve toplumsal sorumluluğumuzu unutmuyoruz: irdelediğimiz alanlardaki gelişmelerin insana ve topluma daha yararlı olabilmeleri doğrultusunda çalışacağız.

8 yorum:

  1. Koşuşmaktan radyo dinleyemiyorum ama bundan sonra Radyoyo dinlemeye çalışacağım. Teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Serhat Demet8 Mart 2013 21:58

    slm radyoyo.güzelsiniz güzel gidiyorsunuz.tesekkürler

    YanıtlaSil
  3. ali dönergöz8 Mart 2013 22:35

    selamlar yayınlarınızı ekyıfle dinliyorum özellikle sabahları BAŞARILAR /SAYGILAR

    YanıtlaSil
  4. doğan gündoğdu9 Mart 2013 16:52

    buradyoda emeği olan tüm insanlara başarıların devamı ve bu çizgiden şaşmamaları konusunda içtenlik ve yürekten merhaba

    YanıtlaSil
  5. ALP TANBULUT-İSTANBUL10 Mart 2013 12:43

    BEN RADYONUZU İLK DEFA DİNLİYORUM.TESADÜFEN RASTLADIM.İNTERNETİ AÇINCA İLK SİZ ÇIKTINIZ.SİTENİZ GÜZEL.BENİM TARZIM TÜRKÇE VE YABANCI POP MÜZİK.YALNIZ SİZİN SAYENİZDE ÇOK FARKLI MÜZİKLERİN VARLIĞINI ANLADIM.DAHA ÖNCE HİÇ DUYMADIĞIM ÇOK GÜZEL MÜZİKLER VAR.UMARIM SİZİ SÜREKLİ TAKİP EDERİM.SİTENİZ DE ÇOK HOŞ .NİTELİKLİ BİR SİTEOLDUĞUNUZ BELLİ.YAYINLARINIZDA BAŞARILAR.

    YanıtlaSil
  6. BEN BİR ARAŞTIRMA ŞİRKETİNDE CALIŞIYORUM ANKET KONUSUNDA MİNİ ANKETİNİZİN ÇOK DOĞRU İŞLEDİĞİNİ SÖYLEMEK MÜMKÜN OLMAYACAK. ORANLAR ÖYLE HIZLI DEĞİŞMEZ BANA PEK İNANDIRICI GELMİYOR

    YanıtlaSil
  7. radyoyu dinlemek istiyorum

    YanıtlaSil
  8. Melih Soydan11 Mart 2013 14:43

    Merhaba Radyoyo 11 den 1 e şiir dinlenirdi eskiden radyonuzda.Çok güzel bir ses bölerdi gecemizi.Neredeler?Tekrar saatler şiiri göstersin lütfen

    YanıtlaSil